Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om ÖT Smygehuk FF Seniorlag Herrar

3 Västra Ingelstad IS 22 14 3 5 45
4 Bunkeflo FF 22 13 2 7 41
5 BK Skansen 22 12 3 7 39
6 Gislövs IF 22 9 5 8 32
7 Minnesbergs IF 22 9 3 10 30

Kent Larsson 90 min

Tappad seger i slutminuterna, straff mot oss igen men bibehållet avstånd i serien. Efter 7 raka segrar för Östra Torp så tappade vi nu poäng. Seriefinalen mot Västra Ingelstad blev till en tuff och jämn historia. Men inte så tillknäppt och målfattigt som det kanske brukar bli i en seriefinal, det var målchanser stup i kvarten... Redan i den 6:e minuten spelar Mathias Herrström fram bollen till Martin Jönsson som har ett fritt läge men målvakten lyckas rädda. I den 11:e minuten är det Martin Jönssons tur att agera framspelar och bollen når Anders Nilsson som i fritt läge skjuter utanför. I den 13:e minuten slår en Ingelstadspelare ett inlägg mot Torps mål och bollen far över allihop och tar i Anders Ohlssons ribba. I den 15:e minuten kommer en Ingelstadspelare fri med Anders Ohlsson men Anders gör en fin parad och räddar. I den 17:e minuten jobbar Kristoffer Ekström fram bollen till Martin Rengbo som letar efter ett skottläge. Till sist hittar han det men han får inte på någon riktigt träff på bollen så bollen studsar sakteliga fram mot målvakten som bockar sig ner för att ta upp bollen i skopan, bollen studsar till upp på målvaktens axel och in i mål fram till 0-1 för Östra Torp. Stort jubel i det gröna lägret således. Efter Torps ledningsmål har vi två gyllene chanser att utöka ledningen inom loppet av två minuter. I den 18:e minuten testar Kristoffer Ekström ett vänsterskott som går tätt över mål. I den 19:e minuten slår Martin Rengbo en utmärkt genomskärare till Anders Nilsson som blir fri med målvakten men Anders avslut är tamt och målvakten räddar. I den 35:e minuten lyckas Kristoffer Ekström runda målvakten men Kristoffer kommer i dålig vinkel och hans skott tar i burgaveln. I den 40:e minuten spelar Martin Rengbo fram Kristoffer Ekström som är fri men målvakten räddar igen. Första halvlek slutar Västra Ingelstads målvakt 0-1 Östra Torp! Efter den stora dominansen av Torp i första halvlek blir den andra mer jämn. I den 47:e minuten spelar Kristoffer Ekström fram bollen till Anders Nilsson som tyvärr bommar ännu ett friläge. I den 61:a minuten pekar domaren på straffpunkten och en tilldömd straff till Västra Ingelstad. Vissa har inte sett situationen medan någon säger att bollen studsat upp på Andreas Jönssons arm. Om det var rätt eller fel är omöjligt att sia om men ska man dömma efter alla Torpspelarnas protester så känns straffen något feldömd. Västra Ingelstad förvaltar straffen på bästa sätt och 1-1 är ett faktum. I den 70:e minuten slår Martin Rengbo ännu en precis genomskärare och mottagare på passningen den här gången är Kristoffer Ekström och den här gången lyckas Kristoffer sätta bollen i nät fram till ny ledning för Torp 1-2. Skulle segern vara i hamn nu då? Nej efter målet blir Torparna ängsliga. I den 85:e minuten skjuter en Ingelstadspelare ett skott som touchar någon framför mål och ändrar riktning men Anders Ohlsson i målet hinner reagera blixtsnabbt och räddar bollen. I den 87:e minuten får Västra Ingelstad en hörna. Hörnan slås hårt inåtskruvad mot första stolpen där Frank Brobeck hoppar upp och nickar bollen mot vår bortre stolpe där tyvärr Torparna har alldeles för dålig markering och en Ingelstadspelare kan enkelt nicka bollen i mål från nära håll till 2-2. Matchen slutar 2-2. Surt med poängtapp i slutminuterna men vi håller avståndet ner till Ingelstad intakt. Torp borde nästan avgjort matchen redan i första halvlek men Västra Ingelstads målvakt gjorde en utmärkt match. Ska vi till sist kritisera domaren lite då han hade en konstig bedömning sett över hela matchen. Som tur var så var han lika dålig åt båda hållen. Linjemännen vinkade av för offside, hands och frispark flera gånger under matchens gång men Huvuddomaren vinkade genast ner deras flagga och lät spelet fortgå. Man kan undra om vi verkligen behöver linjedomare i division 6? I matchens första halvlek går en Torpspelare in tufft, lite fult i en duell med en Ingelstadspelare och domaren säger "Spela på". Med facit i hand och ett blödande skenben och 5 stygn på akuten så borde nog Ingelstad haft frispark där!? I nästa match, som är den sista innan uppehållet väntar Minnesberg hemma onsdagen den 2:a juli klockan 19:00.